Kütahya’nın kaç köyü vardır?
Kütahya ilinin 13 ilçesi, bu ilçelere bağlı 15 belde ve 546 köyü bulunmaktadır.
Kütahya’nın en büyük köyü neresi?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2021 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre; Kütahya’da nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yerler 925 kişi ile Sırören, 888 kişi ile Kızılcaören, 732 kişi ile Demirciören, 513 kişi ile Büyüksaka ve 388 kişi ile Yenice olarak belirlendi.
Kütahya’nın kaç tane mahallesi var?
Bugün Kütahya şehrinde 38 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelerin listesi Tablo 6’da gösterilmiştir. Tablo 6: Bugün Kütahya şehrinin ilçeleri.
Kütahya’nın kaç ili var?
Kütahya ilinde 12 ilçe ve 1 il merkezi bulunmaktadır: Kütahya (il merkezi)
Kütahya’da Alevi köyü var mı?
Domaniç’te, Tavşanlı’nın Dedeler Köyü’nde ve Kütahya merkezde çok sayıda Alevi var.
Kütahya eskiden nerenin ilçesiydi?
Kütahya 1867’de Hüdavendigar Vilayetinin sancak merkezi iken, II. Meşrutiyet’ten sonra bağımsız sancak oldu. Emet de Kütahya Sancağına bağlı bir şehirdi. 1922’de ilçe statüsüne kavuştu.
Kütahyalılar en çok nerede yaşıyor?
Kütahya’da 723 bin kişi nerede yaşıyor? 480 bini #Kütahya’da, 55 bini #İzmir’de, 32 bini #İstanbul’da, 26 bini #Bursa’da, 20 bini Manisa’da, 15 bini #Eskişehir’de ve 10 bini #Ankara’da yaşıyor.
Kütahya hangi ilden ayrıldı?
15 Temmuz 1953 tarihine kadar Kütahya’ya bağlı bir ilçe olan Uşak, Sivaslı, Ulubey, Banaz ve Karahallı bucaklarının ilçe haline getirildiği kararnameyle il oldu.
Türkiye’nin en küçük köyü neresi?
Geçen yıl sonu itibarıyla en az nüfusa sahip köyler ise Bitlis’in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ, Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe ve Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ağaçyurdu oldu.
Kütahya kaç milyon?
Kütahya ilinin nüfusu 576.688’dir. Bu nüfusun %78,3’ü şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 11,1 km2’dir.
Kütahya’nın en büyük ilçesi neresidir?
Kütahya Merkez, Kütahya’nın en kalabalık ilçesi olup 272. sırada yer almaktadır.
Kütahya’da neyi meşhur?
Kütahya’nın en meşhur yöresel yemekleri arasında ıspanaklı şibit, tirit, dolamber böreği, ılıbada dolması, sinit ravioli ve cimcik yer alır. Kütahya’daki mutfak kültürü büyük ölçüde ev yemeklerine dayalı olarak gelişmiştir. Kütahya mutfağının temeli hamur işleri, süt ürünleri ve buğday ürünleridir.
Kütahya’da kaç tane köy var?
Kütahya İlçe Sayısı: 12 Belediye Sayısı: 28 Belde Sayısı: 15 Köy Sayısı: 545
Kütahya kaç yaşında?
Kuruluşunun kesin tarihi bilinmemekle birlikte tarihi M.Ö. 3000’lere kadar uzanmaktadır. Antik kaynaklara göre Kütahya’nın antik dönemlerdeki adı Kotiaeon, Cotiaeum ve Koti’dir.
Kütahya neden gelişmiyor?
Yıllarca Kütahya’daki kamu yatırımlarının özel yatırımları engellediği bahanesi öne sürüldü. Girişimciler ve kalifiye zanaatkarlar işlerini bırakıp kamu sektöründe çalışmaya başladılar. Yerlerine yeni personel alınmadı. Bu nedenle küçük ve orta ölçekli sanayiler gelişemedi ve büyük sanayi yatırımları için zemin yaratılamadı.
Gedizin kaç köyü var?
14 köyümüzde 19 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelerin çoğu köy merkezine 2 – 5 km uzaklıktadır. Mevcut köylerimizin 20’si dağ köyü, 27’si ise basit köylerdir.
Kütahya’nın en büyük ilçesi neresidir?
Kütahya Merkez, Kütahya’nın en kalabalık ilçesi olup 272. sırada yer almaktadır.
Simavın kaç köyü var?
47 köy ve 21 belde bulunmaktadır. Simav, Kütahya’nın en uzak ilçesi olup şehir merkezine 147 kilometre uzaklıktadır.
Kütahya ilçeleri kaç tane?
Kütahya ilinin nüfusu 576.688’dir. Bu nüfusun %78,3’ü şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 11,1 km2’dir.